MASTERAT

PRACTICA ASISTENȚEI SOCIALE CENTRATE PE VALORI

Denumirea veche: „Practica asistenţei sociale orientată spiritual”

Masteratul funcţionează în cadrul Departamentului de Asistenţă Socială al Universităţii de Vest din Timişoara

Bun venit!

Vă urăm bun venit pe site-ul programului de masterat “Practica Asistenței Sociale Centrată pe Valori”.

Masteratul funcționează în cadrul  Departamentului de Asistență Socială al UVT, însă poate fi parcurs și de absolvenții altor domenii de studiu universitar.

Pe lângă asistența socială, masteratul cuprinde o componentă de spiritualitate/religie/teologie (abordată neconfesional), menită în mod special să îi ajute pe cursanți să împletească asistența socială cu grija față de nevoile spirituale ale oamenilor. Masteratul funcționează de 11 ani fără întrerupere, iar istoricul acestor ani arată că absolvenții acestui program sunt solicitați nu doar de instituțiile de stat ci și de biserici și de organizații neguvernamentale care oferă servicii de asistență socială cu o componentă spirituală. În plus, mulți aleg să parcurgă acest masterat pentru simplul fapt că doresc să exploreze relația dintre asistența socială și spiritualitate.

Activitatea didactică se desfăşoară doar în weekend (în medie o dată la două săptămâni), iar cadrele didactice sunt angajaţi ai UVT, dar şi alţi colaboratori de prestigiu din ţară şi din străinătate.

Programul beneficiază de locuri cu taxă și fără taxă (distribuite în funcție de media de licență, respectiv media primului an de studiu). În plus, studenții de la învățământ cu taxă au în anul universitar 2012-2013 șansa deosebită a unor burse de studiu, cu finanțare internațională, după cum urmează: femeile care realizează un venit pe membru de familie sub aprox. 1100 lei beneficiază de o bursă UE în valoare de 3.000 lei, reprezentând contravaloarea taxei de școlarizare pe un an (detalii aici – contact d-na Corina Leseanu, tel. 0723444991). Persoanele (în principal bărbații) care nu beneficiază de aceasta bursă, pot aplica, după confirmarea locului la acest masterat, pentru o bursă socială (tot din fonduri externe) prin Centrul Areopagus (www.areopagus.ro), reprezentând contravaloarea integrală sau parțială a taxei de școlarizare.

Pentru orice fel de întrebări, informaţii sau sugestii, vă rugăm să nu ezitaţi să ne contactaţi.

Cu cele mai alese gânduri,
Conf. univ. dr. Alexandru Neagoe
Prodecan
Universitatea de Vest din Timişoara
Facultatea de Sociologie şi Psihologie
Catedra de Asistenţă Socială